Broj pregledavanja: 1637

Gorski kotar - 17464 m2 - Stari laz

ID: 1223-1
pašnjak , prodaja
52.392,00 € 393.566,35 kn
Površina: 17.464,00 m²
Grad
Mrkopalj
Šira lokacija
Mrkopalj
Cijena/m²
3,00 €
Površina
17.464,00 m²

Mrkopalj


Općina Mrkopalj, pravi raj za sportaše i rekreativce, smjestila se u samom srcu Gorskog Kotara, na tridesetak kilometara od Rijeke, ispod masiva Velike Kapele. Osim Mrkoplja kao središta općine, područje uključuje još i Begovo Razdolje – najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj i Tukom, te Sunger sa Brestovom Dragom i Bukovcem Sungerskim.

Uz sport i rekreaciju na gotovo 140 kilometara označenih i uređenih biciklističkih staza, mrkopaljsko područje nudi i brojne kulturne i povijesne znamenitosti . Tako će vas ugodne šetnje ili biciklističke ture koje će odvesti do Matić poljane, poznatog spomenika smrznutim partizanima ili do Fajera, ostataka vijadukta Karolinske ceste. Mrkopalj se kao mjesto spominje još davne 1477. godine , a danas ga s pravom možemo nazvati hrvatskom kolijevkom skijanja. Još 1913. godine organiziran je prvi skijaški tečaj za 14 skijaša, a već godinu dana kasnije održano je prvo prvenstvo Hrvatske u skijaškom trčanju. 1934. godine izgrađena je prva skakaonica «pod Vrhin» po nacrtu ing. Rožmana, a 1936. održano je međunarodno natjecanje u skijaškim skokovima na kojem je Norvežanin Jahr skočio tada nevjerojatnih 46 metara. Na području Mrkoplja, još od davne poslijeratne 1947. postoje planinarska društva sa skijaškim sekcijama, u kojima je barem svaki drugi Mrkopaljac bio član. Stoga ne čudi činjenica da je Mrkopalj dao prvu hrvatsku olimpijku Nadu Birko.

Danas se u Općini Mrkopalj radi na revitalizaciji skijaškog turizma na skijalištu Čelimbaša (3 km uređenih staza), postojećem skijalištu u Begovom Razdolju, te izgradnjom skijališta Maj i Čičkov vrh u Sungeru.

U Mrkoplju djeluje osnovna škola koja u svom sastavu ima i sportsku dvoranu, otvoreno igralište te dječji vrtić, a stanovnici mogu koristiti i usluge pošte, ambulante i ljekarne ili ako je potrebno autom odnosno autobusom kojim je Mrkopalj dobro povezan, otputovati do Delnica ili Rijeke.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

Slične nekretnine