Broj pregledavanja: 2065

Lika - obnovljena kuća s 5 hektara zemljišta

ID: 952-1
kuća , prodaja
50.000,00 € 375.597,75 kn
Površina: 50,00 m²
Sobnost: 2
Grad
Otočac
Šira lokacija
Otočac
Cijena/m²
1.000,00 €
Površina
50,00 m²
Površina okućnice
49267
Sobnost
2
Katnost
pri,tav
Stanje
Roh bau
Na gospodarskom imanju u selu Glavace na kućnom broju 70 nalazi se imanje u vlasništvu 1/1; imanje posjeduje kuću iz obnove površine 45m2; gospodarski objekt u fazi nedovršenosti - moguće proširiti objekt do 90m2; štala u stanju za moguće sanacije cca 80m2; 2 bunara koje treba spojiti na krovne vode i očistiti; gaj iznad kuće površine cca 700m2; livade površina ispod kuće do glavne prometnice / asfalt je 27.790m2 u komadu; na raznim lokacijama nalaze se livade gajevi i šuma ukupno cca 14.999m2 koje također ulaze u cijenu; lokacija je udaljena cca 6km od grada Otočca, cca 50km od mora, cca 60km od Plitvičkih jezera, cca 13km do izlaza na autoput, cca 15km do izvora Gacke.

Otočac


Pokrajina Gacka u kojoj se nalazi i grad Otočac, smještena je unutar visoko-planinskog okvira, kojeg sačinjavaju Velebit i Mala Kapela. Prema arheološkim nalazima, materijalnim ostacima pojedinih kultura, od starijeg kamenog doba, rimskog doba pa sve do danas ovo je područje bilo oduvijek naseljeno. Zato će ovaj kraj sigurno zagolicati vašu maštu i ponukati vas otkriti nešto čarobno i lijepo.
Sam grad Otočac i svoje ime duguje zanimljivoj i bogatoj povijesti. Otočac je sve do 18. st. bio smješten na prirodnom otočiću usred rijeke Gacke. Otok je bio utvrđen zidinama i kulama radi obrane. Prići mu se moglo samo čamcem preko vode. To ga je činilo neosvojivim i u svojoj dugoj povijesti Otočac nikada nije bio zauzeti grad.

Danas po svom prostornom položaju u granicama Ličko-senjske županije grad Otočac zauzima dio središnjeg prostora Županije, pri čemu svojim zapadnim rubom graniči sa Senjom, sjevernim rubom sa Općinom Brinje, istočnim rubom sa Općinom Vrhovine i svojim malim dijelom s Karlovačkom županijom. Upravo zahvaljujući svom položaju unutar tako frekventnog koridora Otočac je ostvario kvalitetan demografski i gospodarski razvitak, te je postao jedan od važnih žarišta razvoja unutar Županije s osnovnim sadržajima poput vrtića, osnovne i srednje škole, veleučilišta te pučkog otvorenog učilišta, doma zdravlja, ljekarne te ispostava prekršajnog suda i porezne uprave.

Prirodne ljepote i slojevito povijesno naslijeđe koje u Otočcu čine izvrstan sklad doživljaja pružiti će Vam neslućene mogućnosti odmora i uživanja.

Boravak u dolini Gack uz odmor u ekološki očuvanoj prirodi, na samo 40-ak km udaljenosti nudi uživanje u dva Nacionalna parka (NP Plitvička jezera i NP Sjeverni Velebit), u parku prirode Velebit te nizu manjih, slikovitih i zanimljivih lokaliteta, od kojih svako skriva svoju jedinstvenu i zanimljivu povijest koje čekaju da ih otkrijete.

Ostali podaci

  • Stolarija:
    Drvena stolarija
  • Godina izgradnje:
    2005

Opis nekretnine

  • pogled na planine

Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Gospodarska soba
  • Vrt

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.